Sachok.KZ
Қазақша рефераттар
 Бас бет
загрузка...
қазақша реферат
Мұхтар Әуезов
Тұрар Рысқұлов
Қаракерей Қабанбай
Бөгенбай батыр
Шапырашты Наурызбай батыр
Шоқан Уәлиханов
Абай Құнанбаев
Жаңа қазақша рефераттар

Ыдысты есертеу мына қажеттіліктерден туындайды

Ыдысты есертеу мына қажеттіліктерден туындайды. Банкетке қатысатын адмдар санына, закускалармен сусындардың асортиментіне, қызмет көрсетуші персоналдың санының квалификациясына банкет болатын жердің икемділігі және басқа себептерге байланысты болады.
Банкет коктейльді ұйымдастырғанда рестораннан тыс бұл мақсатқа арналған бір бөлме қажет. Банкет кезінде ол жерде буфет ұйымдастыруға болады (залға апаратын сусындарды дайындауға, құюға және жіберуге арналған). Осы бөлмеде закусканы дйындап ыдысқа бөліп салуға ыдыс жууға болады. Негізі екі бөлме болса жақсы болады біреуінде буфетті орналастырады кейде ыдыс жууға арнайды, келесінде закускаларды дайындайды.
Көп адам қатысатын банкетте қызмет көрсеткенде закускаларды дайындап ыдыстарға салу кухняда болады. Ыдысты ыдыс жуғышта жуады, қосалқы бөлме ондай кезде міндетті түрде қажет.
Буфетті жұмысқа дайындағанда көктейльдерді, бокалдарға, рюмкаларға, сусындарды тез түрде құю қажет. Ол үшін буфетші – бармендер немесе тәжірбиелі даяшыларды бекітеді. Буфетші – бармен буфетте орналасқан сусындардың ерекшеліктерін өте жақсы білу керек және белгілі бір қатынаста коктейльдер мен қосылымдарды дайындай алу қажет, Ережеге сай қиын дайындалатын коктейльдер менюге кіргізілмейді. Банкетке дайындалғанда сусындардың ортақ санына байланысты рамкалардың, бакалдардың 50% столға қойылады. Қалған шыны ыдыстар (стекло) буфеттің столына қойғанда, столдың шетін және ортасын бас қылып қояды. Ол жерлерге подностар, сусындар, мұздар қойылады.
Банкет бастамасы бұрын сусындардың барлығы белгіленген t˚ болу керек. Алдын ала үйлік мұзды кішігірім порциялық бөліктерде дайындайды, әсіресе ыстық күндері.
Банкет басталуға бірнеше минут қалғанда сусындардың біраз бөлігін буфетке әкеледі, бұтылкалардың тығындарын ашады, шырындарды құшыраларға құяды, коктейльдер мен қосылымдарды (смеш) дайындайды. Ұзын ыдыстарға құйылған сусындарды подностың ортасына қатарластырып қояды, ал қысқа бокалдада құйылған сусындардың интервалы 1-2 етіп соларды айналдыра қояды. Әр түрлі сусындарды дәміне, күштілігіне және де басқа қасиеттеріне байланысты, бірақ түстері бірдейлерді бөлек қою қажет. Оның үстіне егер ол бір ыдысқа құйылса.
Подносқа төсейтін салфеткалар подностың конфигурациясына сәйкес келу қажет. Үлкен көлемдей салфеткалар көбінесе, қажет емес, өткені оларды бүктеу қажет, ол подностың тегіс бетін бұзады, ал ол рюмкалардың мықты тұруына кедергі жасайды. Жұмыс кезінде қатты қағаздан салған ақ түсті және басқа түстіә қымбат емес салфеткалар қолайлы. Буфетте салфетканың, орамалдың, күл салғыштың қоры болуы қажет.
Буфетшілер мен даяшылар шыны ыдысты, сусындарды, мұзды банкетзалын безендірумен айналасып жатқаанда, поварлар закускаларды дайындайды және оларды ыдыстарға орналастырады, ал оларды даяшылар осы мақсатқа арналған қосалқы бөлімге банкеттің басталуына бірнеше минут қалғанда орналастырады. Қалған закуска банкетте қызмет көрсетіліп жатқандаыд ыстарға салынады. Қонақтарға закуска таратқанда ең қолайлы ыдыстың түрлері дөңгелеп және сопақ ыдыстар.

Скачать работу







Скачать работу
Sachok.kz © [ 0.001 ]